Restylane i Kalmar

Restylane från Galderma (f.d. Q-med) är världens första hyaluronsyrafiller, utvecklad och producerad i Sverige. Den har funnits sedan 1996 och är fortfarande den mest använda och dokumenterade produkten på marknaden, med 20 miljoner behandlingar bakom sig gjorda över hela världen. Restylane finns i flera olika varianter, alla innehåller lokalbedövning. T.ex. klassisk Restylane, Restylane Perlane och de s.k. Restylane Skinboosters, Vital och Vital Light. Galderma har också fillern Emervel i flera varianter som är lite mjukare i konsistensen.

Restylane är en kristallklar gel som injiceras i huden i små mängder för att släta ut oönskade rynkor, föryngra och återge huden förlorad volym, fukt och struktur eller ge ansikte och läppar mer markerade drag. Gelen är skonsam mot vävnaden och är baserad på den hyaluronsyra som naturligt förekommer i kroppen, men som minskar med åren. Hyaluronsyra är en sockermolekyl som binder vatten och är viktig för regleringen av hudens fuktbalans. Hyaluronsyran i Restylane är icke-animalisk, vilket innebär att risken för allergiska- eller överkänslighetsreaktioner är minimal.

Resultaten av en behandling med Restylane är långvariga, utan att vara permanenta, vilket ger dig frihet att välja att löpande behålla önskad effekt. Effekten av en behandling med Restylane syns vanligen 6-12 månader och med endast en uppföljningsbehandling har effekten i en ny klinisk studie, visats vara ända upp till 18 månader. För att bibehålla resultaten behövs vanligen en uppföljningsbehandling inom 6-12 månader.

Behandlingen tar bara några minuter och man ser resultatet omedelbart. Eftersom behandlingen är snabb och inte består av några kirurgiska ingrepp kan du utan besvär återgå till ditt normala liv direkt efter behandling. Behandlingen är lite smärtsam, men man kan få lokalbedövning innan i form av Emlasalva (alla Restylaneprodukter innehåller även bedövning som bedövar under behandlingens gång). Efter behandlingen kan man se måttlig rodnad och svullnad, och i sällsynta fall små blåmärken som kan behövas sminkas över de första dagarna.

Din behandlare ger råd om vilken produkt som är mest lämplig för det område som du vill behandla och utifrån dina personliga förutsättningar.

Vad är Fillers?

Numera finns det en stor mängd fillers på marknaden, en del bättre och mer beprövade än andra. Face Design Kalmar värderar patientsäkerheten mycket högt och erbjuder endast fillerprodukter av högsta kvalitet. Vi använder oss uteslutande av fillerprodukter som är CE märkta och FDA godkända: Restylane, Juvederm och Teosyal. Våra leverantörer inom fillers är de absolut största på marknaden, och utbildar bara legitimerade Läkare, Tandläkare och Sjuksköterskor.

Teosyal från Theoxane är en filler baserad på icke-animalisk och biologiskt nedbrytbar hyaluronsyra. Tillverkningsteknologin bakom RHA är patenterad av tillverkaren Teoxane och säkerställer att produkterna är både säkra och effektiva. Det finns flera produkter i serien som alla är utformade enligt RHA-tekonologin, vi har valt att använda Redensity II som är speciellt framtagen för behandling av mörka ringar under ögonen